Завантаження
Новини та події
Новини та події

1 842 найменування продукції KMZ Industries можна придбати з компенсацією 25%

18.04.2019

8 квітня 2019 року Департамент промислової політики оновив Перелік вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок коштів державного бюджету.

Кількість найменувань продукції KMZ Industries у оновленому Переліку збільшилася на 15% – загалом до Переліку увійшло 1842 найменування нашої продукції. Тож аграріям доступний великий вибір обладнання виробництва KMZ Indistries, вартість якого їм частково компенсує держава.

Величина компенсації, яку можуть отримати аграрії

У 2019 році діятимуть дві програми, які допоможуть аграріям з будівництвом елеватора.

  1. Програма «Державна підтримка тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва)» (затверджена Постановою КМУ від 7 лютого 2018 р. №107) – передбачає компенсацію сільгосптоваровиробникам 30% суми, витраченої на будівництво.
  2. Програма «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» за напрямом «Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва» (затверджена Постановою КМУ від 1 березня 2017 р. №130) – передбачає компенсацію 25% при покупці елеваторного обладнання вітчизняного виробництва.

Згідно пункту 12 «Порядку використання коштів…», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 р. № 107: «Обладнання для зберігання та переробки зерна, вартість якого частково компенсована за рахунок коштів за бюджетними програмами 2801580 «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» та 2801230 «Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств», не підлягає частковому відшкодуванню за бюджетною програмою 2801540 «Державна підтримка тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва)».

Таким чином одночасно програми не працюють – скористатися можна лише однією з них.

Корисні нововведення

На відміну від минулого року умовою отримання компенсації є оплата вартості обладнання через уповноважений банк – а не виключно через держбанки, як це було раніше . Список уповноважених банків дивіться тут.

Для отримання 30%-ї компенсації потрібно:

  • Завершити у поточному році етап будівництва та реконструкції об’єкта.
  • Подати повідомлення про намір отримати часткове відшкодування вартості будівництва та реконструкції об’єктів із зберігання та переробки зерна до 1 квітня, до 1 серпня та до 1 листопада поточного року.
  • Заповнити заявку та підготувати документи, із переліком яких можна ознайомитися на сайті Мінагрополітики.
  • Подати до 5 травня, до 5 вересня, до 5 грудня комісії Мінагрополітики заявку та документи. Увага – документи подаються у паперовому вигляді.

Бюджетні кошти надійдуть на рахунок, відкритий у банку.

Що потрібно зробити для отримання 25%-ї компенсації при купівлі елеваторного обладнання KMZ Industries

  1. Ознайомитись із Переліком техніки та обладнання.
  2. Визначитись із необхідною технікою та обладнанням, яка входить до вказаного Переліку.
  3. Відкрити рахунок в одному із уповноважених банків та здійснити в ньому оплату за техніку чи обладнання.
  4. Подати до Банку заявку за формою, затвердженою наказом Мінагрополітики від 18.04.2017 р. №228 «Про затвердження форм для отримання часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва», та документи, а саме:
  • копію платіжного доручення;
  • акт приймання-передачі техніки та обладнання;
  • свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та/або машин (якщо техніка підлягає обов’язковій державній або відомчій реєстрації);
  • довідку про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами доходів і зборів;
  • витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, з інформацією, що підприємство не перебуває на стадії ліквідації, щодо нього не порушено справу про банкрутство, не визнано банкрутом;
  • згоду на розкриття Банком Мінагрополітики інформації щодо сільгосптоваровиробника, яка становить банківську таємницю або містить персональні дані (за формою, встановленою Банком).

Строки подачі документів для отримання 25%-ї держкомпенсації

  • Заявки для отримання часткової компенсації вартості техніки та обладнання, вагонів, устатковання, придбаних до 1 грудня поточного року, подаються до 5 грудня поточного року за наявності поданих у повному обсязі підтвердних документів.
  • Заявки для отримання часткової компенсації вартості техніки та обладнання, вагонів, устатковання, придбаних з 1 грудня поточного року, подаються до 1 березня наступного року.

Як виплачується 25%-ва компенсація вартості техніки та обладнання

  1. Банк надає Мінагрополітики інформацію щодо суми коштів, що підлягає частковій компенсації.
  2. Мінагрополітики формує реєстр сільгосптоваровиробників, які придбали техніку та обладнання і претендують на отримання часткової компенсації.
  3. На підставі реєстру та у межах відкритих асигнувань протягом місяця Мінагрополітики перераховує кошти Банку.
  4. Банк протягом одного операційного дня перераховує кошти на поточні рахунки учасникам програми.

ПОПУЛЯРНЕ

KMZ Industries долучилася до програми Lugera Ukraine та USAID «Повернемо таланти в Україну»

Мета програми – допомогти тисячам українців, які постраждали від війни, отримати якісну роботу Докладніше

Елеватор під кулями: як швидко відновити пошкоджений силос і не витратити даремно гроші

Курс на енергоефективність: нові транспортери та норії KMZ Industries знайшли своїх перших покупців

Розроблено та випробувано нові лінійки ланцюгових транспортерів та норій продуктивністю 100 та 175 т/год. Докладніше

«АГРО ГРАНТИ»: відтепер інформація про актуальні гранти та фінансові програми для агро в одному Telegram-каналі

Ефективність служби головного інженера можна визначити за кількістю проблем, що виникають саме в незручний час: коли обладнання працює з продуктом

Про важливість служби головного інженера та про необхідні заходи, які дозволяють запобігти проблемам на елеваторі, директор з монтажу та будівництва KMZ Industries Вячеслав Степанчук. Докладніше

Ключові імпортери елеваторного обладнання KMZ Industries – з найближчих країн

Найбільшу частку в експорті обладнання KMZ Industries має Румунія

Докладніше

Синергія | KMZ Industries

Синергія між виробництвом, командою та аграріями є основою успіху кожного у цьому переліку. Разом ми створюємо нові можливості для розвитку галузей та сприяємо розбудові України. Об'єднуємо зусилля та допомагаємо один одному реагувати на нові виклики та змінні обставини. Докладніше

НОТАТКИ З ПЕРЕДЗАЯВОЧНОГО ВЕБІНАРУ USAID АГРО ПРО ГРАНТИ ДЛЯ РОЗВИТКУ ПОТУЖНОСТЕЙ З ДОРОБКИ, СУШІННЯ ТА ЗБЕРІГАННЯ ЗЕРНА

USAID АГРО надасть до 270 млн грн співфінансування на розвиток потужностей з доробки, сушіння та зберігання зерна. Ось що треба знати перед тим, як подати заявку на участь у конкурсі та збільшити свої шанси на отримання гранту. Докладніше
Поділитися:
Відправити посилання
на цю сторінку: