Завантаження
Статті та огляди
Статті та огляди

KMZ Industries: немає нічого неможливого!

24.03.2020

– Розкажіть, будь ласка, які результати монтажного підрозділу KMZ Industries?

– Вихвалятися? Чом би й ні, тим паче, що досягнення є! Перше, про що питають, – гроші, тож не порушуватимемо традицію. Сукупна вартість угод за минулий рік збільшилася майже у 2,5 раза. І це зрозуміло, бо також збільшилася й кількість угод: 2019 р. монтажний підрозділ KMZ Industries реалізував 28 проєктів. Ми змонтували понад 150 тис. т зберігання; це майже 200 тис. м куб. Додайте ще й транспортне обладнання та зерносушарки на цих об‘єктах.

Бачимо зацікавленість елеваторників у консультаціях та огляді окремого обладнання, а також у сервісному обслуговуванні. Аутсорсинг обслуговування елеваторного обладнання – це те, що в наступні п’ять років стане must have на зерносховищі. Це буде дешевше, ніж чекати поломки обладнання та ремонтувати його, а також професійніше й дешевше, ніж утримувати в штаті власних сервісних інженерів, кваліфікацію яких, до речі, потрібно повсякчас підвищувати.

– Зазвичай обсяг виконаних робіт із монтажу оцінюють за вагою. Давайте цю цифру також розкриємо.

– Сумарна вага змонтованого нашим підрозділом KMZ Industries елеваторного обладнання 2019 р. становила понад 1,3 тис. т. Звісно, що найважче – це дев’ять змонтованих силосів на плоскому днищі, їхня вага – 1150 т.

– Чи можна стверджувати, що виконання робіт доведене до автоматизму? Чи замовлення подекуди вражають?

– Без перебільшення, монтаж на кожному об’єкті – особливий. І три об’єкти цього року особливо нам запам’яталися.

По-перше, це монтаж зерносушарки Brice-Baker 16/48 виробництва KMZ Industries, якою розширювався елеваторний комплекс ТзОВ «Захід Агропром», що в Рівненській області (Березнівський район, с. Малинськ). Іноді хлопцям здавалося, що вони монтують у ліфті, – вкрай бракувало місця. Проте ми довели, й собі зокрема, що для професійної команди немає нічого неможливого!

По-друге, це спринтерський монтаж п’яти конусних силосів СМВУ.73.12.К45.В12 зі зварним днищем для «Агродар-Бар» (Вінницька область, Барський район, с. Міжлісся). На початок монтажу в замовника було відставання за графіком будівництва. Тому завдання, яке ми отримали, формулювалося так: «Змонтувати мегашвидко». І в нас це вийшло! За угодою на роботи було закладено 45 днів – а KMZ Industries виконав монтаж за 28! Знаєте, що найприємніше в цьому проєкті? Ми перевершили надсміливі сподівання замовника – вони гадали, що швидше як за 35 днів не встигнемо. Наступного разу битимуся об заклад! Виграю обов’язково!

І третя цікавинка минулого року – монтаж вузла зерносушарки для Пологівського елеватора ТОВ «Сонячне насіння плюс», що в Запорізькій області (м. Пологи). Дуже цікавий об’єкт із двома норіями, встановленими поряд із ЗОГовим силосом.

– Бачимо, ви серйозно налаштовані на розвиток напряму. Як оцінюєте перспективи? Поділіться планами.

– Обсяг замовлень на монтажні послуги зростає щороку. Адже замовники дедалі більше розуміють, що якісний монтаж – один зі стовпів безперешкодної експлуатації елеваторного обладнання. Кількість тих, хто звертається до «гаражних кооперативів» за дешевими монтажем, дедалі меншає. Власники малих і середніх елеваторів почали рахувати гроші: якісний монтаж від виробника коштує дешевше, ніж пошкоджене під час монтажу обладнання тими, хто його бачить уперше.

Порівняно з минулим роком ми зросли більш як удвічі. Нині в монтажному підрозділі KMZ Industries на постійній основі працює 40 досвідчених монтажників і шефмонтажників. Це професіонали, перевірені не одним будівництвом елеватора. Наприклад, один із найдосвідченіших наших шефмонтажників працює в KMZ Industries 35 років! Уявляєте, як досконало він та його колеги знають обладнання нашого виробництва?

Плани амбітні – монтувати 5–6 об’єктів водночас, для цього нам потрібно вирости ще у 2,5 раза. Впевнений, що так і станеться.

Інтервю опубліковане в лютневому номері журналу «Зерно».

ПОПУЛЯРНЕ

KMZ Industries долучилася до програми Lugera Ukraine та USAID «Повернемо таланти в Україну»

Мета програми – допомогти тисячам українців, які постраждали від війни, отримати якісну роботу Докладніше

Елеватор під кулями: як швидко відновити пошкоджений силос і не витратити даремно гроші

Курс на енергоефективність: нові транспортери та норії KMZ Industries знайшли своїх перших покупців

Розроблено та випробувано нові лінійки ланцюгових транспортерів та норій продуктивністю 100 та 175 т/год. Докладніше

«АГРО ГРАНТИ»: відтепер інформація про актуальні гранти та фінансові програми для агро в одному Telegram-каналі

Ефективність служби головного інженера можна визначити за кількістю проблем, що виникають саме в незручний час: коли обладнання працює з продуктом

Про важливість служби головного інженера та про необхідні заходи, які дозволяють запобігти проблемам на елеваторі, директор з монтажу та будівництва KMZ Industries Вячеслав Степанчук. Докладніше

Ключові імпортери елеваторного обладнання KMZ Industries – з найближчих країн

Найбільшу частку в експорті обладнання KMZ Industries має Румунія

Докладніше

Синергія | KMZ Industries

Синергія між виробництвом, командою та аграріями є основою успіху кожного у цьому переліку. Разом ми створюємо нові можливості для розвитку галузей та сприяємо розбудові України. Об'єднуємо зусилля та допомагаємо один одному реагувати на нові виклики та змінні обставини. Докладніше

НОТАТКИ З ПЕРЕДЗАЯВОЧНОГО ВЕБІНАРУ USAID АГРО ПРО ГРАНТИ ДЛЯ РОЗВИТКУ ПОТУЖНОСТЕЙ З ДОРОБКИ, СУШІННЯ ТА ЗБЕРІГАННЯ ЗЕРНА

USAID АГРО надасть до 270 млн грн співфінансування на розвиток потужностей з доробки, сушіння та зберігання зерна. Ось що треба знати перед тим, як подати заявку на участь у конкурсі та збільшити свої шанси на отримання гранту. Докладніше
СВІТОВИЙ ВИРОБНИК

ПОНАД 5000 ПРОЄКТІВ
ВТІЛЕНО В СВІТІ

Поділитися:
Відправити посилання
на цю сторінку: