Завантаження
Новини та події
Новини та події

Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко відвідав виробничі потужності KMZ Industries в Карлівці

25.06.2021

17 червня 2021 року завод KMZ Industries у Карлівці із робочим візитом відвідав міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко. Очільник Міністерства мав можливість оглянути сучасні потужності заводу, а також обговорити проблеми, які турбують сьогодні вітчизняних машинобудівників.

Про що говорили?

Про підтримку вітчизняного виробника

Окреслюючи задачі очолюваного міністерства, Роман Лещенко акцентував на пріоритеті підтримки українського виробника. «Адже це і робочі місця, і технології, що постійно розвиваються, і рівень, за який не соромно: вітчизняні машбудівці наразі обігнали багатьох зарубіжних виробників», – зазначив міністр.

«Справді нині українські виробники вже не лише наздогнали, а й перегнали європейських виробників елеваторного обладнання, тих же іспанців, наприклад. Нарівні конкуруємо з американцями, – відзначив співвласник Variant Agro Build Данііл Шуфані (після об’єднання сім’ї Шуфані належить 20% акцій KMZ Industries). – І дійсно важлива роль держави – урівняти шанси локальних виробників на нашому ринку з іноземними виробниками, які отримують значну підтримку від своїх країн».

Серед проблем, які стосуються цього питання, учасники зустрічі, зокрема, назвали і надходження на український ринок значної кількості продукції, яка не відповідає вітчизняним стандартам, які, як відомо, більш вимогливі до надійності та металоємності обладнання.

Про складнощі із закупівлями європейського металу

Обговорювали й проблему відсутності якісного оцинкованого металу в Україні, зростання цін на оцинковку і проблеми із  закупівлею металу в Європі. «Було би добре, якби держава могла прогарантувати деяку відстрочку оплати таких закупівель, – зазначив Данііл Шуфані. – Адже, на жаль, європейські виробники такої відстрочки не надають».

Про розвиток експортного напрямку для українських виробників

Не оминули увагою і питання підтримки українських виробників на зовнішніх ринках.

Міністр зі свого боку умовою глобального виходу українського виробника на іноземні ринки назвав кредитне торговельне фінансування, лобізм на міжнародних ринках, підтримку посольств і торгових аташе, а також робочі страхові механізми, які, на жаль, поки більше працюють як оптимізація оподаткування, а не як реальний механізм захисту.

Про програму державної компенсації

Щодо програми державної компенсації 25% вартості вітчизняного обладнання учасники обговорення були одностайні: вона працює і справді корисна як українським аграріям, так і виробникам.

«Усі клієнти KMZ Industries, які зверталися за отриманням компенсації, зібрали необхідні документи, отримали її в повному обсязі», – підтвердив Андрій Носок, керуючий директор напряму прямих інвестицій компанії Dragon Capital, якій після злиття належить 80% акцій оновленої KMZ Industries.

Втім учасники зустрічі розповіли, що і тут є деякі проблеми: це, зокрема, велика кількість необхідної документації і значний час на її збір.

«До кінця року ми консолідуємо усі реєстри, усе буде в базі, що значно спростить збір документів для отримання компенсації, – запевнив міністр. – Що стосується лібералізації держдопомоги, то на 2022 рік планується переглянути і оптимізувати саму процедуру: це і оцифрування, і спрощення самої системи по документообігу».

Також зі свого боку міністерство активно лобіює питання збільшення держпідтримки, що однозначно пішло би на користь українським аграріям.

ПОПУЛЯРНЕ

KMZ Industries долучилася до програми Lugera Ukraine та USAID «Повернемо таланти в Україну»

Мета програми – допомогти тисячам українців, які постраждали від війни, отримати якісну роботу Докладніше

Елеватор під кулями: як швидко відновити пошкоджений силос і не витратити даремно гроші

Курс на енергоефективність: нові транспортери та норії KMZ Industries знайшли своїх перших покупців

Розроблено та випробувано нові лінійки ланцюгових транспортерів та норій продуктивністю 100 та 175 т/год. Докладніше

«АГРО ГРАНТИ»: відтепер інформація про актуальні гранти та фінансові програми для агро в одному Telegram-каналі

Ефективність служби головного інженера можна визначити за кількістю проблем, що виникають саме в незручний час: коли обладнання працює з продуктом

Про важливість служби головного інженера та про необхідні заходи, які дозволяють запобігти проблемам на елеваторі, директор з монтажу та будівництва KMZ Industries Вячеслав Степанчук. Докладніше

Ключові імпортери елеваторного обладнання KMZ Industries – з найближчих країн

Найбільшу частку в експорті обладнання KMZ Industries має Румунія

Докладніше

Синергія | KMZ Industries

Синергія між виробництвом, командою та аграріями є основою успіху кожного у цьому переліку. Разом ми створюємо нові можливості для розвитку галузей та сприяємо розбудові України. Об'єднуємо зусилля та допомагаємо один одному реагувати на нові виклики та змінні обставини. Докладніше

НОТАТКИ З ПЕРЕДЗАЯВОЧНОГО ВЕБІНАРУ USAID АГРО ПРО ГРАНТИ ДЛЯ РОЗВИТКУ ПОТУЖНОСТЕЙ З ДОРОБКИ, СУШІННЯ ТА ЗБЕРІГАННЯ ЗЕРНА

USAID АГРО надасть до 270 млн грн співфінансування на розвиток потужностей з доробки, сушіння та зберігання зерна. Ось що треба знати перед тим, як подати заявку на участь у конкурсі та збільшити свої шанси на отримання гранту. Докладніше
СВІТОВИЙ ВИРОБНИК

ПОНАД 5000 ПРОЄКТІВ
ВТІЛЕНО В СВІТІ

Поділитися:
Відправити посилання
на цю сторінку: