Завантаження
Статті та огляди
Статті та огляди

Досвід проектування та будівництва елеваторів COFCO Engineering

13.07.2018

У червні 2018 р. KMZ Industries приймав гостей з COFCO Engineering – компанії, яка є частиною всесвітньо відомої корпорації COFCO Corporation.

Під час візиту китайських фахівців з проектування елеваторів KMZ Industries організував зустріч COFCO Engineering та представників ДП «Порт Південний», під час якої обговорювалися питання співпраці по новим проектам.

Фахівців COFCO Engineering також представили українському підрозділу СOFCO Agri Ukraine, яке спеціалізується в нашій країні на торгівлі та переробці зерна та контролює 8 підприємств.

В ході зустрічей та переговорів представники компанії KMZ Industries презентували нові можливості проектних інститутів України та домовилися з китайською стороною про співпрацю та обміном досвіду для фахівців.

Звичайно ж, представників COFCO Engineering розпитали про найсучасніші китайські тенденції та технології у сфері розробки проектів елеваторного обладнання. Масштаб проектів, можливість порівняти вимоги замовників в різних географічних зонах, а також світові тенденції в проектуванні елеваторів – ось питання, які викликали найбільший інтерес українських інженерів.

Далі Elevatorist.com представить вам найцікавіші відповіді на питання, які прозвучали під час зустрічей з фахівцями COFCO Engineering.

COFCO Engineering працює з клієнтами у різних країнах світу. Чи існують відмінності в проектуванні зерносховищ, враховуючи різницю географічних регіонів?

COFCO Engineering: Техніка зберігання зернових культур, їх відмінності і характеристики визначаються вимогами власників до технічних параметрів проектів. І географічне розташування регіону не є основним чинником який на це впливає.

Наприклад, в національних стратегічних проектах зі зберігання зерна, які здійснює COFCO E & T, незалежно від країни – Китай або ОАЕ, Алжир або Південний Судан – усі силоси виготовлені з бетону. Бетон водонепроникний та вогнестійкий, легко очищується, майже не піддається впливу хімічних речовин, може заливатися на місці у будь-яку форму, добре витримує як вертикальні, так і горизонтальні навантаження.

В яких країнах найчастіше клієнти хочуть повністю автоматизувати елеватор?

COFCO Engineering: В країнах, де витрати на утримання робочої сили відносно високі, клієнти зазвичай замовляють повну автоматизацію. Тому на таких елеваторах 1 або 2 людини можуть впоратися з усіма процесами.

За якими стандартами ви проектуєте ваші рішення? Скільки часу потрібно на узгодження цих рішень з регіональними стандартами?

COFCO Engineering: Кожна країна має свій стандарт для інженерного проектування та будівництва. Ми обов’язково вивчаємо їх перед виходом на місцевий ринок. Для початку ми узгоджуємо провідні світові стандарти для проектування – китайський, європейський і американський – і тільки потім вирішуємо, чи будемо співпрацювати самі, або ж наймати місцеву інженерну компанію, щоб підлаштувати наш дизайн під місцевий стандарт.

З якими самими незвичайними вимогами ви стикалися при проектуванні елеваторів?

COFCO Engineering: Один із замовників хотів, щоб зерно зберігалося більше 2 років за умов екстремально високої температури та високої вологості. Грунтуючись на великому досвіді проектування, COFCO E & T надав надійні інженерні технології, і зараз цей елеватор введений в експлуатацію. Зерносховище прекрасно справляється з поставленими замовником завданнями.

Скільки проектів зерносховищ ви створюєте за рік?

COFCO Engineering: Щорічно COFCO E & T здійснює близько 40 інженерних проектів і 7-10 генпідрядних проектів.

Скільки людей зазвичай працює над розробкою одного проекту? Яка кількість часу на це потрібно?

COFCO Engineering: Кількість людей залежить від масштабності проекту та його функцій. Наприклад, для проекту з 400 000-тонної моделлю зберігання та логістикою було задіяно близько 20 осіб. У проект входили загальний план, технологія, архітектура, структура, електричний та автоматичний контроль, гасіння, водопостачання та дренаж, а також опалення та вентиляція. Концептуальний дизайн займає близько 10 днів, первинний дизайн займає близько 20 днів, а креслення займає близько 40 днів.

Найбільший проект COFCO Engineering за останні 2 роки?

COFCO Engineering: Інженерний проект для II портового зернового терміналу NanSha, який належить групі портів Гуанчжоу. Загальна ємність зберігання становить 350 тис. т., дві лінії вивантаження насипних вантажів на 2 тис. т, одна перевалочна лінія потужністю у 100 тис. т. та одна перевалочна лінія на 70 тис. т.

Який ваш наймасштабніший проект? Скільки часу знадобилося, щоб його спроектувати?

COFCO Engineering: Це був проект по створенню зернового портового терміналу DaLian BeiLiang. Він створювався у 10 етапів, це зайняло близько 15 років. Термінал складається з 5 виробничих причалів з річною пропускною спроможністю 7,2 млн т. Сумарна потужність зерносховищ – 815 тис. т. одноразового зберігання.

Чи здійснюєте ви авторський нагляд за усіма своїми проектами?

COFCO Engineering: У проектах COFCO E & T власники завжди наймають свого інженера в якості керівника інженерного напрямку та генпідрядника. Проте, COFCO E & T має власну систему нагляду для забезпечення контролю якості проекту.

З якими виробниками елеваторного обладнання співпрацює COFCO Engineering?

COFCO Engineering: COFCO E & T співпрацює з виробниками обладнання з Китаю, Америки та Європи. Це 5-6 країн.

Чи складно проектувальнику поєднати декількох виробників обладнання в одному проекті?

COFCO Engineering: Компанія COFCO E & T не стикалася з такими труднощами в тих інженерно-будівельних проектах, де були задіяні різні виробники обладнання.

Яку частку на світовому ринку займає компанія «CОFCO Engineering» в сфері проектування?

COFCO Engineering: На сьогодні у нас немає точної статистики. У Китаї ми займаємо 80% ринку по проектам в портових терміналах, 50% ринку – в національних стратегічних проектах зі зберігання зерна.

Які тенденції ви спостерігаєте на цьому ринку?

COFCO Engineering: Основна тенденція – укладення договору з генеральним підрядником, коли мова йде про масштабні проекти. З таким підрядником, який, як і COFCO E & T, надає EPC-послуги (англ. Engineering, procurement and construction: проектування, постачання, будівництво). Компанії, які здатні реалізувати комплексно складні проекти, впевнено вириваються вперед в своїх регіонах.

Які плани компанії в Україні?

COFCO Engineering: COFCO Corporation як один з найбільших виробників, переробників та трейдерів сільськогосподарської продукції прийшов в Україну у 2016 році. Ми бачимо великий потенціал в українському ринку. Два додаткових роки знадобилися компанії, щоб вивчити український ринок виробництва елеваторного обладнання та прийняти зважене рішення про співпрацю. Партнером COFCO Engineering в Україні в частині рішень по зберіганню та обробці став один з ключових гравців ринку – KMZ Industries.

У чому особливо гарний COFCO Engineering?

COFCO Engineering: COFCO – постачальник EPC послуг. Всі наші проекти реалізовані «під ключ». Саме в цьому наша сила: знання, досвід та масштаб. У нас величезна експертиза по великим інфраструктурним об’єктам, таким як портові термінали. Другий напрямок, на якому ми спеціалізуємося – створення «під ключ» технологічно складних проектів, наприклад, олійноекстракційних заводів, заводів з переробки кукурудзи або з виробництва крохмалю. Ми з легкістю робимо складні проекти. Цю легкість нам дає зрілість та продуманість рішень, адже ми створюємо зерносховища вже 66 років.

На рахунку COFCO Corporation:

  • 90% проектів та установок зернових портових терміналів у Китаї.
  • 50% проектів та монтажів зерносховищ у Китаї.
  • Завершено понад 270 дослідницьких проектів.
  • Складено більше 50 національних стандартів для зернової промисловості у Китаї.
  • Налічує 62 патенти у Китаї.

COFCO E & T здійснює таку діяльність:

  • Інженерний консалтинг
  • Фінансування проекту
  • Інженерне проектування
  • Поставку обладнання
  • Будівництво проекту
  • Управління операціями після завершення проекту

Повна версія статті

ПОПУЛЯРНЕ

KMZ Industries долучилася до програми Lugera Ukraine та USAID «Повернемо таланти в Україну»

Мета програми – допомогти тисячам українців, які постраждали від війни, отримати якісну роботу Докладніше

Елеватор під кулями: як швидко відновити пошкоджений силос і не витратити даремно гроші

Курс на енергоефективність: нові транспортери та норії KMZ Industries знайшли своїх перших покупців

Розроблено та випробувано нові лінійки ланцюгових транспортерів та норій продуктивністю 100 та 175 т/год. Докладніше

«АГРО ГРАНТИ»: відтепер інформація про актуальні гранти та фінансові програми для агро в одному Telegram-каналі

Ефективність служби головного інженера можна визначити за кількістю проблем, що виникають саме в незручний час: коли обладнання працює з продуктом

Про важливість служби головного інженера та про необхідні заходи, які дозволяють запобігти проблемам на елеваторі, директор з монтажу та будівництва KMZ Industries Вячеслав Степанчук. Докладніше

Ключові імпортери елеваторного обладнання KMZ Industries – з найближчих країн

Найбільшу частку в експорті обладнання KMZ Industries має Румунія

Докладніше

Синергія | KMZ Industries

Синергія між виробництвом, командою та аграріями є основою успіху кожного у цьому переліку. Разом ми створюємо нові можливості для розвитку галузей та сприяємо розбудові України. Об'єднуємо зусилля та допомагаємо один одному реагувати на нові виклики та змінні обставини. Докладніше

НОТАТКИ З ПЕРЕДЗАЯВОЧНОГО ВЕБІНАРУ USAID АГРО ПРО ГРАНТИ ДЛЯ РОЗВИТКУ ПОТУЖНОСТЕЙ З ДОРОБКИ, СУШІННЯ ТА ЗБЕРІГАННЯ ЗЕРНА

USAID АГРО надасть до 270 млн грн співфінансування на розвиток потужностей з доробки, сушіння та зберігання зерна. Ось що треба знати перед тим, як подати заявку на участь у конкурсі та збільшити свої шанси на отримання гранту. Докладніше
СВІТОВИЙ ВИРОБНИК

ПОНАД 5000 ПРОЄКТІВ
ВТІЛЕНО В СВІТІ

Поділитися:
Відправити посилання
на цю сторінку: