Завантаження
Статті та огляди
Статті та огляди

Сергій Блінов: «KMZ Industries планує активно розвивати експортний напрямок і пропонувати зарубіжним замовникам ще більші можливості оновленої компанії»

23.09.2021

Головна мета злиття KMZ Industries і елеваторного напрямку Variant Agro Build, як вже неодноразово відзначали акціонери, відповідаючи на питання ЗМІ, – це досягнення абсолютного лідерства на українському ринку.

«У той же час переваги об’єднаної компанії будуть сприяти пошуку нових можливостей і за межами країни, зазначив Сергій Блінов, керівник експортного напрямку KMZ Industries. – Адже тут працює та ж логіка, що й у локальних продажах, а обидва учасники об’єднання вже мають успішний досвід в експортному напрямку, який оновлена ​​компанія планує активно розвивати».

Експорт KMZ Industries: історія і наші дні

Сергей блинов
Сергій Блінов, керівник експортного напрямку KMZ Industries

«Перші експортні поставки Карлівського машинобудівного заводу датуються 1981-м, розповідає  Сергій Блінов. – За цей рік в експортної рядку заводу значиться 11 зерносушарок, 16 силосів для борошна ХЕ-160, 2 норії та ін. елеваторне обладнання. У 2000-х роках по експорту наша компанія в основному співпрацювала з Польщею і Литвою».

Експортні поставки у заводу, до речі, були не тільки в Європу. Одне із знакових замовлень в азіатські країни – виробництво обладнання для портового елеватора компанії «Behdis Tejarat Alborz» в Тегерані (ІР Іран) на 53000 тонн одноразового зберігання у 2007 році. Для цього замовника KMZ Industries виготовила і поставила 14 силосів, розроблених нашим конструкторським бюро. Діаметр кожного силосу – 16,5 м, ємність – 3 875 т, усі вони обладнані зачисними шнеками. Будівництво тривало у 2008-2009 рр., а роботу елеватор розпочав у 2011 році. Ми інспектували нашу продукцію через рік після запуску терміналу: в місцевих кліматичних умовах елеваторне обладнання працює без нарікань.

«У 2019 відбулася ще одне важливе для нас досягнення в експортному напрямку, – ділиться Сергій Блінов. – Ми стали першими серед українських виробників елеваторного обладнання, хто здійснив комплексну поставку елеваторного обладнання в Європейський Союз. Поставки для двох черг будівництва елеватора в Румунії включали силоси, сепаратор і транспортне обладнання».

У цілому серед зарубіжних країн, в які за останній час здійснювалися поставки обладнання KMZ Industries: Німеччина, Румунія, Молдова, Болгарія, Білорусь і Казахстан, країни Балтії (зокрема, Латвія та Естонія) і ПАР. До Румунії тільки за останній час KMZ Industries поставила обладнання для чотирьох різних об’єктів, у тому числі для нового заводу з виробництва рибного корму і великої фабрики по вирощуванню птиці.

Географія поставок обладнання Variant Agro Build: популярності сприяє європейське субсидування

Иракли
Іраклі Імнадзе, керівник відділу зовнішньоекономічної діяльності компанії «Варіант Агро Буд»

Variant Agro Build активно розвивав експортний напрямок тільки останні кілька років, але за цей час також досяг значних успіхів на міжнародній арені. Перша експортна поставка обладнання з лінійки відбулася у грудні 2019 року для замовника з Естонії.

«Більшій стійкості й популярності бренду Variant Agro Build на зовнішньому ринку сприяла і можливість субсидування наших європейських замовників на 50% з боку європейських фондів, – розповідає Іраклі Імнадзе, керівник відділу зовнішньоекономічної діяльності компанії «Варіант Агро Буд». – Для більш гнучкої реалізації проєктів нами також були підписані угоди про фінансування з двома великими фінансовими організаціями. Два нових проєкти в Румунії, які у нас зараз у процесі реалізації, вже проходять процес отримання такого фінансування».

У портфелі експортних поставок елеваторного обладнання з лінійки Variant Agro Build  – Естонія, Румунія, Латвія, Болгарія та Молдова, а також Сербія, Словенія та Хорватія. «Тільки за минулий рік за межами країни компанія реалізувала шість повноцінних елеваторних комплекси із загальною масою зберігання 110 000 тонн, – уточнює Іраклі Імнадзе. – Два з цих об’єктів будуть здані в експлуатацію вже у вересні нинішнього року. Крім того, ми реалізували три проєкти з постачання транспортного обладнання для вже існуючих елеваторних комплексів у Європі».

На надсучасному МПЗ в Молдові буде працювати обладнання обох лінійок, які сьогодні пропонує об’єднана компанія

До кінця вересня нинішнього року в міжнародному молдавському порту Джурджулешти на Дунаї буде запущений в експлуатацію найсучасніший у всьому Чорноморському регіоні завод по переробці насіння соняшнику і виробництва олії.

Для цього замовника KMZ Industries поставила 12 хоперів загальною потужністю 17 378 м куб. для зберігання лузги і соняшнику і для складного в зберіганні продукту – гранульованої та негранульованої макухи соняшнику.

«Ємності для зберігання макухи були спеціально розроблені для цього продукту. Вони мають унікальну конструкцію зі спеціальним утепленням і обшивкою (так званий термосний тип силосів), що дозволить повністю зберігати якість продукції, – розповідає Сергій Блінов. – Крім того, ці спеціально розроблені утеплені силоси відповідають підвищеним вимогам до роботи в сейсмічно активній зоні й, до того ж, в умовах значних промислових навантажень».

Зведення обладнання виробництва KMZ Industries здійснюється силами власної монтажної служби. Зараз на об’єкті завершено монтаж першої черги «утеплених» силосів, і наші фахівці вже приступили до зведення ємностей другої черги.

Також на об’єкт поставлені два силоси з лінійки Variant Agro Build. Силоси СВП 32, виготовлені для МПЗ у Молдові, мають загальну потужність зберігання 40 тис. тонн. Співробітники компанії також виконали послуги шефмонтажу для цього об’єкта: під їхнім наглядом обидва силоси змонтували навесні цього року.

«Серед особливостей реалізації проєкту – також підвищені вимоги виробника до показників снігового навантаження силосів та надійності конструкції в умовах сейсмічно активної зони, – розповідає Іраклі Імнадзе. – До речі, на даний момент ці силоси є і найбільшими в Молдові. Уже найближчим часом замовник планує провести тестове завантаження обох ємностей».

Надзвичайно цінуємо співпрацю з нашими зарубіжними замовниками і партнерами й раді пропонувати їм нові можливості об’єднаної компанії!

ПОПУЛЯРНЕ

KMZ Industries долучилася до програми Lugera Ukraine та USAID «Повернемо таланти в Україну»

Мета програми – допомогти тисячам українців, які постраждали від війни, отримати якісну роботу Докладніше

Елеватор під кулями: як швидко відновити пошкоджений силос і не витратити даремно гроші

Курс на енергоефективність: нові транспортери та норії KMZ Industries знайшли своїх перших покупців

Розроблено та випробувано нові лінійки ланцюгових транспортерів та норій продуктивністю 100 та 175 т/год. Докладніше

«АГРО ГРАНТИ»: відтепер інформація про актуальні гранти та фінансові програми для агро в одному Telegram-каналі

Ефективність служби головного інженера можна визначити за кількістю проблем, що виникають саме в незручний час: коли обладнання працює з продуктом

Про важливість служби головного інженера та про необхідні заходи, які дозволяють запобігти проблемам на елеваторі, директор з монтажу та будівництва KMZ Industries Вячеслав Степанчук. Докладніше

Ключові імпортери елеваторного обладнання KMZ Industries – з найближчих країн

Найбільшу частку в експорті обладнання KMZ Industries має Румунія

Докладніше

Синергія | KMZ Industries

Синергія між виробництвом, командою та аграріями є основою успіху кожного у цьому переліку. Разом ми створюємо нові можливості для розвитку галузей та сприяємо розбудові України. Об'єднуємо зусилля та допомагаємо один одному реагувати на нові виклики та змінні обставини. Докладніше

НОТАТКИ З ПЕРЕДЗАЯВОЧНОГО ВЕБІНАРУ USAID АГРО ПРО ГРАНТИ ДЛЯ РОЗВИТКУ ПОТУЖНОСТЕЙ З ДОРОБКИ, СУШІННЯ ТА ЗБЕРІГАННЯ ЗЕРНА

USAID АГРО надасть до 270 млн грн співфінансування на розвиток потужностей з доробки, сушіння та зберігання зерна. Ось що треба знати перед тим, як подати заявку на участь у конкурсі та збільшити свої шанси на отримання гранту. Докладніше
СВІТОВИЙ ВИРОБНИК

ПОНАД 5000 ПРОЄКТІВ
ВТІЛЕНО В СВІТІ

Поділитися:
Відправити посилання
на цю сторінку: