Завантаження
Новини та події
Новини та події

ТОП-3 елеваторних must-have 2019 року

23.03.2019

KMZ Industries взяв участь у конференції «Елеватор Плюс», що проходила в Києві 20-21 березня під егідою журналу «The Ukrainian Farmer».

Борис Рыбачук на Элеватор плюс 2019

Елеваторна галузь розвивається невпинно і щоразу тут задають тон нові тенденції. Саме про такі сучасні елеваторні must have під час конференції розповів заступник генерального директора KMZ Industries Борис Рибачук.

  • Перше місце – екологічність рішень.

Джерел забруднення на елеваторі чимало, серед яких і точки вивантаження автотранспорту, і очисне обладнання. Але одне з найбільших – зерносушарка. Вирішуємо цю проблему для наших клієнтів завдяки системам аспірації, якими комплектуємо зерносушарки власного виробництва. Витяжні турбовентилятори, встановлені на даху сушарки, не тільки очищують повітря, що виходить з неї, а й видаляють пил із самої сушарки, відводячи його в спеціальні окремі контейнери.

У грудні 2018 року ми разом із незалежною Хіміко-технологічною лабораторією ТОВ СП «НІБУЛОН» провели заміри безпосередньо в точках викидів – тобто над турбовентиляторами. Отриманий результат по середньозваженій концентрації пилу склав 18,32±4,58 мг/м³ при максимально допустимій концентрації згідно встановлених законодавством нормативів у 50 мг/м³. З урахуванням продуктивності та % сміттєвого домішку за добу з 8,5 тони пилу, що утворюється, із зерносушарки вилітає лише 183 кг, тобто фактичний відсоток ефективності роботи системи аспірації складає 97,85%.

  • Ще один стійкий тренд – тотальна автоматизація усіх процесів на елеваторі.

Цьому сприяє низка факторів, основні з яких – розвиток нових технологій, брак кваліфікованого персоналу та бажання власників мати повний контроль за територіально віддаленими об’єктами. Якщо в 2015–2017 роках повною автоматизацією елеватора цікавилося до 20% наших клієнтів, то у 2018-му ця цифра майже подвоїлася.

  • Третій, найновіший, напрямок, який набуватиме популярності найближчим часом, – сервісне обслуговування елеваторів.

Перевагами для клієнта стануть скорочення потреби в персоналі, можливість отримати справді якісний ремонт та обслуговування, відповідальність за який лежить на професіоналах, і зрештою збільшення терміну експлуатації обладнання.

Які проблеми турбують елеваторників?

Із наболілого – пошук шляхів позбавлення залежності від низької пропускної здатності залізних доріг України. Серед ініціатив, що називали доповідачі конференції: просування змін загальної моделі транспортування зерна та інвестування коштів у власну з/д інфраструктуру.

Ще одне актуальне питання – нормативне забезпечення у сфері фітоконтролю. Наразі його розробка в активній стадії: йдеться про перехідний період і через неврегулювання великої кількості моментів у елеваторників більше запитань, ніж відповідей.

Галузь налаштована на розвиток

Елеваторники активніше, ніж будь-коли, розглядають усі можливі варіанти підвищення ефективності із залученням сучасних технологій, починаючи ще від стадії проектування і будівництва. Розглядають можливості 3D-візуалізації проектів майбутніх зерносховищ, шукають способи підвищення швидкості будівництва, аналізують можливості автоматизації як різноманітних ділянок, так і усієї системи, звертають особливу увагу на енергоефективність елеваторного обладнання.

Учасники ринку стають все більш відкритими, розуміють свою значимість в розвитку галузі, радо діляться інформацією з колегами по цеху, в тому числі досвідом підвищення оборотності елеватора. Як рецепт, зокрема, називають покрокове технічне розширення потужностей зерносховища, маркетингову стратегію боротьби за прихильність виробників продукції, навчання та мотивацію персоналу на всіх рівнях.

Дякуємо журналу «The Ukrainian Farmer» та Agrotimes.net за чудову організацію і можливість діалогу з учасниками ринку!

ПОПУЛЯРНЕ

KMZ Industries долучилася до програми Lugera Ukraine та USAID «Повернемо таланти в Україну»

Мета програми – допомогти тисячам українців, які постраждали від війни, отримати якісну роботу Докладніше

Елеватор під кулями: як швидко відновити пошкоджений силос і не витратити даремно гроші

Курс на енергоефективність: нові транспортери та норії KMZ Industries знайшли своїх перших покупців

Розроблено та випробувано нові лінійки ланцюгових транспортерів та норій продуктивністю 100 та 175 т/год. Докладніше

«АГРО ГРАНТИ»: відтепер інформація про актуальні гранти та фінансові програми для агро в одному Telegram-каналі

Ефективність служби головного інженера можна визначити за кількістю проблем, що виникають саме в незручний час: коли обладнання працює з продуктом

Про важливість служби головного інженера та про необхідні заходи, які дозволяють запобігти проблемам на елеваторі, директор з монтажу та будівництва KMZ Industries Вячеслав Степанчук. Докладніше

Ключові імпортери елеваторного обладнання KMZ Industries – з найближчих країн

Найбільшу частку в експорті обладнання KMZ Industries має Румунія

Докладніше

Синергія | KMZ Industries

Синергія між виробництвом, командою та аграріями є основою успіху кожного у цьому переліку. Разом ми створюємо нові можливості для розвитку галузей та сприяємо розбудові України. Об'єднуємо зусилля та допомагаємо один одному реагувати на нові виклики та змінні обставини. Докладніше

НОТАТКИ З ПЕРЕДЗАЯВОЧНОГО ВЕБІНАРУ USAID АГРО ПРО ГРАНТИ ДЛЯ РОЗВИТКУ ПОТУЖНОСТЕЙ З ДОРОБКИ, СУШІННЯ ТА ЗБЕРІГАННЯ ЗЕРНА

USAID АГРО надасть до 270 млн грн співфінансування на розвиток потужностей з доробки, сушіння та зберігання зерна. Ось що треба знати перед тим, як подати заявку на участь у конкурсі та збільшити свої шанси на отримання гранту. Докладніше
СВІТОВИЙ ВИРОБНИК

ПОНАД 5000 ПРОЄКТІВ
ВТІЛЕНО В СВІТІ

Поділитися:
Відправити посилання
на цю сторінку: