Завантаження
Новини та події
Новини та події

За три місяці KMZ Industries уклала контракти на автоматизацію більш ніж 30 об’єктів по Україні

03.09.2021

Лише за три останні місяці KMZ Industries уклала контракти на автоматизацію більш ніж 30 об’єктів у різних куточках нашої країни.

Серед тенденцій у цій царині – must have автоматизація для фермерських елеваторів

«Якщо раніше без автоматизації просто не уявляв себе великий чи середній елеватор, то зараз і фермери розглядають цю опцію скоріше як обов’язкову, ніж ту, що «на потім» і «трохи згодом», – говорить Олексій Ломакін, керівник департаменту автоматизації та електрифікації KMZ Industries.

Наразі в роботі у департаменту більше 20 зерносушильних комплексів для фермерських господарств, і тут наші замовники мають вагомі переваги.

«Нашу сушарку BriceBaker ми одразу продаємо лише автоматизованою, вона вже має встановлене програмне забезпечення власної розробки нашого заводу – тож загальну автоматизацію зерносушильного комплексу маємо змогу зробити на її базі (використовуючи один промисловий контролер), що в тому числі допомагає фермеру заощадити на придбанні стороннього ПЗ, – говорить Олексій Ломакін.

Надзвичайно важливо і те, що в нашому штаті працює досвідчений майстер-зерносушарник. Фермерські господарства в більшості своїй не мають професійних зерносушарників, і оператором майбутньої зерносушарки з великою вірогідністю стане робітник, який до цього такого досвіду взагалі не мав.  Тож можливість навчання в цій ситуації стає неоціненною: наш майстер запускає зерносушарку на об’єкті, протягом трьох днів разом зі спеціалістами замовника сушить на ній урожай, на практиці навчає їх грамотної експлуатації, нюансам і тонкощам сушіння культур, із якими працює господарство».

Автоматизуємо як власне, так  і обладнання інших брендів

Цьогоріч так само маємо замовлення на автоматизацію сушарок не лише свого виробництва, а й інших брендів. «Минулого року, наприклад, до осіннього сезону модернізувати французьку Law-Denis для виробника кормів на Київщині та дві американські зерносушарки Brock Meyer 2400S для великого агрохолдингу на Чернігівщині, – додає керівник департаменту. – Цьогоріч знову отримали замовлення на модернізацію «американця» ще на одному об’єкті в Чернігівській області. Так наша територіальні близькість до замовників і значний досвід стають у пригоді й допомагають елеваторам уникнути простоїв у сезон».

Великі зерносховища прагнуть до найсучаснішого

Що стосується замовлень від великих елеваторів, то наразі в роботі департаменту автоматизації KMZ Industries їх уже десять. Більшість із них – нові елеватори, де наразі встановлюється обладнання нашого виробництва.

«Проте є й працюючі об’єкти, де автоматизація морально застаріла і ми повністю заміняємо її нашим рішенням, – додає Олексій Ломакін. – Так на об’єкті в Черкаські області, де зараз завершується розширення потужностей елеватора обладнанням нашого виробництва, автоматизуємо також і вже працюючі потужності (адже автоматизацію на них здійснювали більше 7 років тому, що для цього напрямку – ледь не ціла епоха). Зрештою весь комплекс буде об’єднаний в єдину злагоджену систему, що керується ПЗ нашого виробництва».

Взагалі технології у сфері IТ розвиваються із блискавичною швидкістю, тож не дивно, що і власники елеваторів бажають вповні користуватися саме сучасними їх перевагами. «Коли давно встановлена автоматизація не підтримується, як тільки бачите, що зникла зручність користування, а спеціалісти по багатьох процесах повертаються до ручного запуску – це і є той самий момент, коли варто повністю замінити її на нову і тим самим забезпечити точність, відстежуваність, керованість і безпеку всіх процесів на зерносховищі», – резюмує Олексій Ломакін.

Бажаємо нашим автоматизаторам вдалої реалізації задач на об’єктах, а замовникам – успішної безперебійної роботи, яку в тому числі забезпечує грамотна автоматизація!

ПОПУЛЯРНЕ

KMZ Industries долучилася до програми Lugera Ukraine та USAID «Повернемо таланти в Україну»

Мета програми – допомогти тисячам українців, які постраждали від війни, отримати якісну роботу Докладніше

Елеватор під кулями: як швидко відновити пошкоджений силос і не витратити даремно гроші

Курс на енергоефективність: нові транспортери та норії KMZ Industries знайшли своїх перших покупців

Розроблено та випробувано нові лінійки ланцюгових транспортерів та норій продуктивністю 100 та 175 т/год. Докладніше

«АГРО ГРАНТИ»: відтепер інформація про актуальні гранти та фінансові програми для агро в одному Telegram-каналі

Ефективність служби головного інженера можна визначити за кількістю проблем, що виникають саме в незручний час: коли обладнання працює з продуктом

Про важливість служби головного інженера та про необхідні заходи, які дозволяють запобігти проблемам на елеваторі, директор з монтажу та будівництва KMZ Industries Вячеслав Степанчук. Докладніше

Ключові імпортери елеваторного обладнання KMZ Industries – з найближчих країн

Найбільшу частку в експорті обладнання KMZ Industries має Румунія

Докладніше

Синергія | KMZ Industries

Синергія між виробництвом, командою та аграріями є основою успіху кожного у цьому переліку. Разом ми створюємо нові можливості для розвитку галузей та сприяємо розбудові України. Об'єднуємо зусилля та допомагаємо один одному реагувати на нові виклики та змінні обставини. Докладніше

НОТАТКИ З ПЕРЕДЗАЯВОЧНОГО ВЕБІНАРУ USAID АГРО ПРО ГРАНТИ ДЛЯ РОЗВИТКУ ПОТУЖНОСТЕЙ З ДОРОБКИ, СУШІННЯ ТА ЗБЕРІГАННЯ ЗЕРНА

USAID АГРО надасть до 270 млн грн співфінансування на розвиток потужностей з доробки, сушіння та зберігання зерна. Ось що треба знати перед тим, як подати заявку на участь у конкурсі та збільшити свої шанси на отримання гранту. Докладніше
СВІТОВИЙ ВИРОБНИК

ПОНАД 5000 ПРОЄКТІВ
ВТІЛЕНО В СВІТІ

Поділитися:
Відправити посилання
на цю сторінку: