Завантаження
Новини та події
Новини та події

Як працює KMZ Industries, і які рішення для зберігання зерна сьогодні найбільш оптимальні

11.05.2022

Рыбачук Борис KMZ Industries
Борис Рибачук, заступник генерального директора KMZ Industries з розвитку

Чи збільшилися замовлення в зв’язку з тим, що аграрії потребують більше потужності для зберігання зерна, бо відсутній експорт портами?

– В умовах війни навряд чи можна говорити про збільшення замовлень. Проте справді збільшилась кількість звернень від клієнтів, які в умовах скорочення можливостей по швидкому відвантаженню зерна на експорт вирішили розширити свої елеваторні потужності, щоб мати змогу зберігати більшу кількість врожаю у себе. Основна маса таких замовлень – із Західної України, яка менше на цей час постраждала від російської агресії та логістично ближче до країн Євросоюзу.

Можливо, компанія пропонує якісь швидкі рішення?

– На жаль, значна частина контрактів за бажанням наших замовників з регіонів, що найбільше постраждали від війни, на сьогодні призупинена. Як найбільший український виробник елеваторного обладнання у зв’язку з цим ми маємо як значні запаси необхідних для виробництва матеріалів, так і багато вже готового обладнання, або такого, яке можна повністю доробити дуже швидко. Це дає KMZ Industries можливість формувати пропозиції «швидких рішень» для замовників.

Руслан Демчук
Руслан Демчук, регіональний представник KMZ Industries у Черкаській та Хмельницькій областях

За скільки часу можна збудувати елеватор?

– Все залежить від потужності та комплектації елеватора. Якщо охопити повний комплекс робіт: проєктування, будівництво, виготовлення обладнання, його монтаж та автоматизацію, то можна орієнтуватися на такі терміни:

  • Якщо це розширення вже існуючого, наприклад збільшення потужності зберігання на 3000 тонн, тоді 2-3 місяці.
  • Якщо це фермерський елеватор з нуля із завальною ямою, очисткою, сушкою та зберіганням на 3–5 тисяч тонн, то 5-6 місяців.
  • Якщо це новий елеватор потужністю 50 тис. тонн одночасного зберігання, з очисткою, сушаркою та відвантаженням на залізницю або на авто, то 9-10 місяців.

В портфелі виконаних замовлень KMZ  Industries є випадки, коли повнокомплектний елеватор потужністю 50 тис. тонн було збудувано за 5 місяців. У таких стислих по строках проєктах будівництво відбувається 7 днів на тиждень, від світанку до заходу сонця.

Які рішення зі зберіганням в нинішній ситуації є найбільш оптимальними?

– В нинішній ситуації найбільш оптимальним буде розширення та модернізація існуючих потужностей зі зберігання. Мається на увазі будівництво нових ємностей для зберігання зернових поряд ж уже існуючими ємностями (найбільш популярні наразі силоси об’ємом 3000 тонн, 5000 тонн, 10000 тонн), збільшення продуктивності ліній відвантаження та приймання. А також – технологічна модернізація (підвищення оборотності) елеватора. Тобто якщо раніше підприємство, наприклад, могло приймати зернові на склад тільки з автотранспорту, то наразі елеватори додають нові технологічні маршрути, щоб приймати як з автотранспорту, так і з залізничних вагонів. Або якщо раніше елеватор не міг паралельно приймати та відвантажувати зернові, то в нинішній ситуації більшість зерносховищ хочуть мати таку опцію. Наразі вони прагнуть бути більш гнучкими.

ПОПУЛЯРНЕ

KMZ Industries долучилася до програми Lugera Ukraine та USAID «Повернемо таланти в Україну»

Мета програми – допомогти тисячам українців, які постраждали від війни, отримати якісну роботу Докладніше

Елеватор під кулями: як швидко відновити пошкоджений силос і не витратити даремно гроші

Курс на енергоефективність: нові транспортери та норії KMZ Industries знайшли своїх перших покупців

Розроблено та випробувано нові лінійки ланцюгових транспортерів та норій продуктивністю 100 та 175 т/год. Докладніше

«АГРО ГРАНТИ»: відтепер інформація про актуальні гранти та фінансові програми для агро в одному Telegram-каналі

Ефективність служби головного інженера можна визначити за кількістю проблем, що виникають саме в незручний час: коли обладнання працює з продуктом

Про важливість служби головного інженера та про необхідні заходи, які дозволяють запобігти проблемам на елеваторі, директор з монтажу та будівництва KMZ Industries Вячеслав Степанчук. Докладніше

Ключові імпортери елеваторного обладнання KMZ Industries – з найближчих країн

Найбільшу частку в експорті обладнання KMZ Industries має Румунія

Докладніше

Синергія | KMZ Industries

Синергія між виробництвом, командою та аграріями є основою успіху кожного у цьому переліку. Разом ми створюємо нові можливості для розвитку галузей та сприяємо розбудові України. Об'єднуємо зусилля та допомагаємо один одному реагувати на нові виклики та змінні обставини. Докладніше

НОТАТКИ З ПЕРЕДЗАЯВОЧНОГО ВЕБІНАРУ USAID АГРО ПРО ГРАНТИ ДЛЯ РОЗВИТКУ ПОТУЖНОСТЕЙ З ДОРОБКИ, СУШІННЯ ТА ЗБЕРІГАННЯ ЗЕРНА

USAID АГРО надасть до 270 млн грн співфінансування на розвиток потужностей з доробки, сушіння та зберігання зерна. Ось що треба знати перед тим, як подати заявку на участь у конкурсі та збільшити свої шанси на отримання гранту. Докладніше
СВІТОВИЙ ВИРОБНИК

ПОНАД 5000 ПРОЄКТІВ
ВТІЛЕНО В СВІТІ

Поділитися:
Відправити посилання
на цю сторінку: