Завантаження
Новини та події
Новини та події

Підсумки конференції «Елеватор-2019»: головний тренд сезону – багаторівнева діджиталізація

28.01.2019

25 січня 2019 р. у столиці відбулася конференція «Елеватор-2019», де розглядалися головні практичні завдання і найактуальніші питання галузі.

Першу панель присвятили зведенню й реконструкції зерносховищ. Тема особливо актуальна нині, коли аграрії планують будівництво нових потужностей, аби вже у серпні вони були готові до нового врожаю. Власним досвідом поділилися самі елеваторники – зокрема, представники «Астарта-Київ», Grain Alliance, «Перший кооперативний елеватор».

А найбільш актуальним трендом сезону в еру переходу людства до цифрових технологій доповідачі назвали тотальну автоматизацію зерносховищ. Питанню присвятили окрему панель, співорганізатором якої виступив один із провідних вітчизняних виробників елеваторного обладнання – компанія KMZ Industries.

Алексей Ломакин, начальник отдела автоматизации и электрификации KMZ Industries

Олексій Ломакін, начальник відділу автоматизації та електропостачання KMZ Industries

«Ера елеваторів без персоналу настає вже сьогодні. Повсюдна автоматизація дозволить уникнути махінацій і впливу людського фактора, максимально контролювати якість продукції й попередити несправність дороговартісного елеваторного обладнання. Проте впроваджувати її треба розумно. Зокрема, створювати проект і враховувати його ще на стадії планування будівництва новітніх комплексів. Інакше подальші витрати на впровадження автоматизації можуть збільшитися удвічі».

Про різні етапи автоматизації елеватора розповіли провідні гравці ринку. Представники компанії «Ваговимірювальні системи» – про автоматизацію обліку продукції. Німецький електротехнічний гігант «PHOENIX CONTACT» у своєму виступі акцентував на впроваджені інтелектуальних рішень в елеваторному бізнесі. А спеціалісти «ХІМЛАБОРРЕАКТИВ» присвятили доповідь технологіям автоматизації в лабораторному контролі.

Наталия Кулаковская, директор по маркетингу KMZ Industries

Наталія Кулаковська, директор з маркетингу KMZ Industries

«В елеваторному бізнесі є розуміння важливості адаптації бізнесу до настання ери тотальної діджиталізації й необхідності інвестувати в неї. Ми ж зі свого боку акцентуємо: найбільше дієва – тотальна автоматизація. Автоматизувати потрібно кожний етап технологічного ланцюга: від приймання й лабораторного аналізу – до обробки, зберігання й відвантаження продукції. Крім, технологічного автоматизувати також слід два наступні рівні – бізнес-процеси та ERP (фінанси, аналітична звітність тощо). Все це має бути поєднано в єдину систему і, звісно, ж реалізовано на платформі провідних виробників, забезпечено точним і надійним обладнанням. Тільки така, багаторівнева, системна, справжня діджиталізація дасть власнику повний контроль над елеватором, можливість точно прогнозувати та приймати обґрунтовані управлінські рішення і по-справжньому керувати власним прибутком».

Керівники профільних об’єднань – Фітосанітарної асоціації України, Української зернової асоціації та ін. – акцентували на проблемі заспореності культур та перспективах її нормування, а також обговорювали практику впровадження системи НАССР в рамках панелі «Якість та безпечність продукції під час приймання та зберігання».

Як реагувати на основний виклик галузі – проблеми з логістикою, зокрема систематичні перебої з поставкою залізничних вагонів, розмірковували під час круглого столу. З одного боку, саме в цьому питанні галузь найбільше залежить від держави, з іншого – учасники ринку одностайні в тому, що мають розвивати власну інфраструктуру, аби бути більш незалежними, активно впроваджувати сучасні технології й уже зараз адаптуватися до майбутнього, щоб успішно конкурувати в період надшвидкого розвитку ринку.

Дякуємо компанії «ПроАгро» за організацію заходу – справді актуальні теми, достойних спікерів, широке охоплення проблематики, яскраві дискусії та можливість неформального спілкування з колегами по галузі.

ПОПУЛЯРНЕ

KMZ Industries долучилася до програми Lugera Ukraine та USAID «Повернемо таланти в Україну»

Мета програми – допомогти тисячам українців, які постраждали від війни, отримати якісну роботу Докладніше

Елеватор під кулями: як швидко відновити пошкоджений силос і не витратити даремно гроші

Курс на енергоефективність: нові транспортери та норії KMZ Industries знайшли своїх перших покупців

Розроблено та випробувано нові лінійки ланцюгових транспортерів та норій продуктивністю 100 та 175 т/год. Докладніше

«АГРО ГРАНТИ»: відтепер інформація про актуальні гранти та фінансові програми для агро в одному Telegram-каналі

Ефективність служби головного інженера можна визначити за кількістю проблем, що виникають саме в незручний час: коли обладнання працює з продуктом

Про важливість служби головного інженера та про необхідні заходи, які дозволяють запобігти проблемам на елеваторі, директор з монтажу та будівництва KMZ Industries Вячеслав Степанчук. Докладніше

Ключові імпортери елеваторного обладнання KMZ Industries – з найближчих країн

Найбільшу частку в експорті обладнання KMZ Industries має Румунія

Докладніше

Синергія | KMZ Industries

Синергія між виробництвом, командою та аграріями є основою успіху кожного у цьому переліку. Разом ми створюємо нові можливості для розвитку галузей та сприяємо розбудові України. Об'єднуємо зусилля та допомагаємо один одному реагувати на нові виклики та змінні обставини. Докладніше

НОТАТКИ З ПЕРЕДЗАЯВОЧНОГО ВЕБІНАРУ USAID АГРО ПРО ГРАНТИ ДЛЯ РОЗВИТКУ ПОТУЖНОСТЕЙ З ДОРОБКИ, СУШІННЯ ТА ЗБЕРІГАННЯ ЗЕРНА

USAID АГРО надасть до 270 млн грн співфінансування на розвиток потужностей з доробки, сушіння та зберігання зерна. Ось що треба знати перед тим, як подати заявку на участь у конкурсі та збільшити свої шанси на отримання гранту. Докладніше
СВІТОВИЙ ВИРОБНИК

ПОНАД 5000 ПРОЄКТІВ
ВТІЛЕНО В СВІТІ

Поділитися:
Відправити посилання
на цю сторінку: