Завантаження
Новини та події
Новини та події

«Самбірський елеватор» розширився обладнанням KMZ Industries

22.07.2022

Рішення про розширення «Самбірського елеватора» прийняли ще до війни. В листопаді минулого року тут почали бурити палі – а місяць тому два новенькі силоси BBK виробництва KMZ Industries об’ємом 3471 м куб. кожний вже були здані в експлуатацію й прийняли ячмінь нового врожаю. Також на елеваторі працює транспортне обладнання нашого виробництва – ланцюговий конвеєр продуктивністю 175 т/год із довжиною маршруту 70 метрів. Після розширення потужність елеватора складає 20 тисяч тонн одночасного зберігання.

З імпортного – на українське

«Перша черга в нас була збудована у 2017 році, з обладнанням іноземного виробництва, – розповідає директор елеватора Тарас Панахид. – Коли прийняли рішення про будівництво другої черги, послуговувалися досвідом елеватора сусіднього холдингу. Раніше вони теж брали польське, а тепер почали купувати обладнання у KMZ  Industries – залишилися задоволені й радили нам.

До того ж, пропозиція українського заводу була найцікавіша з усіх і по ціні, і по термінах. З останніми війна, звісно, внесла невеликі корективи – та попри все обладнання доставили й елеватор побудували вчасно».

Склалося в пазл

«Єдине, що цього разу в нас було багато підрядників на майданчику – іноді по 4-5 одночасно, що не завжди добре для будівництва, – пояснює пан Тарас. – Проте все пройшло добре і склалося, так би мовити, в єдиний пазл. Завершальним акордом традиційно була електрифікація нових потужностей, яку також здійснили професіонали з KMZ Industries».

Будувати елеватор – слушна думка

«Самбірський елеватор» від початку планувався як комерційний. Своя сировина в групі компаній також є, проте вона складає незначний процент у загальному обсязі. На елеваторі приймають зерно від локальних фермерів, а також на постійній основі співпрацюють з великими агрохолдингами, серед яких МХП, «АГРОКУЛЬТУРА МОСТИСЬКА» та ін.

Про рішення щодо розширення директор елеватора не шкодує. А навпаки вважає, що будівництво, навіть у теперішніх умовах – слушна думка. 

«Ситуація з дефіцитом потужностей для зберігання відома всім, – говорить Тарас Панахид. – Залишки кукурудзи в господарствах є ще з минулого року, якщо порти не розблокують, складати її буде ніде. Ціни на ячмінь немає, а його логістика в Європу дуже дорога, більше ста доларів на тонну. Звісно, фермери шукають виходи: і зимівля урожаю в полі, і рукави, і вивіз тентованими автомобілями в бігбегах та іншими альтернативними видами транспорту, проводять і сертифікацію зерновозів для виїзду за кордон. Просяться навіть на вузьку колію до підприємств іншого профілю діяльності, щоб експортувати урожай. 

Звісно, в такій ситуації й ми отримуємо десятки звернень від фермерських об’єднань з різних областей – елеваторне зберігання зараз надзвичайно актуальне, отже і будуватися, розширювати потужності попри складнощі вважаю доцільним, тому на перспективу плануємо збільшення об’єму складських потужностей ще на 10 тис. тонн».

ПОПУЛЯРНЕ

KMZ Industries долучилася до програми Lugera Ukraine та USAID «Повернемо таланти в Україну»

Мета програми – допомогти тисячам українців, які постраждали від війни, отримати якісну роботу Докладніше

Елеватор під кулями: як швидко відновити пошкоджений силос і не витратити даремно гроші

Курс на енергоефективність: нові транспортери та норії KMZ Industries знайшли своїх перших покупців

Розроблено та випробувано нові лінійки ланцюгових транспортерів та норій продуктивністю 100 та 175 т/год. Докладніше

«АГРО ГРАНТИ»: відтепер інформація про актуальні гранти та фінансові програми для агро в одному Telegram-каналі

Ефективність служби головного інженера можна визначити за кількістю проблем, що виникають саме в незручний час: коли обладнання працює з продуктом

Про важливість служби головного інженера та про необхідні заходи, які дозволяють запобігти проблемам на елеваторі, директор з монтажу та будівництва KMZ Industries Вячеслав Степанчук. Докладніше

Ключові імпортери елеваторного обладнання KMZ Industries – з найближчих країн

Найбільшу частку в експорті обладнання KMZ Industries має Румунія

Докладніше

Синергія | KMZ Industries

Синергія між виробництвом, командою та аграріями є основою успіху кожного у цьому переліку. Разом ми створюємо нові можливості для розвитку галузей та сприяємо розбудові України. Об'єднуємо зусилля та допомагаємо один одному реагувати на нові виклики та змінні обставини. Докладніше

НОТАТКИ З ПЕРЕДЗАЯВОЧНОГО ВЕБІНАРУ USAID АГРО ПРО ГРАНТИ ДЛЯ РОЗВИТКУ ПОТУЖНОСТЕЙ З ДОРОБКИ, СУШІННЯ ТА ЗБЕРІГАННЯ ЗЕРНА

USAID АГРО надасть до 270 млн грн співфінансування на розвиток потужностей з доробки, сушіння та зберігання зерна. Ось що треба знати перед тим, як подати заявку на участь у конкурсі та збільшити свої шанси на отримання гранту. Докладніше
СВІТОВИЙ ВИРОБНИК

ПОНАД 5000 ПРОЄКТІВ
ВТІЛЕНО В СВІТІ

Поділитися:
Відправити посилання
на цю сторінку: