Завантаження
Новини та події
Новини та події

Співпраця KMZ Industries із полтавськими політехніками триває

13.10.2021

Попри складнощі українське машинобудування розвивається і знову набуває своєї заслуженої популярності. Про це свідчить і затребуваність професії на ринку, а головне – її популярність серед молоді.

Цьогоріч посвята у спеціальність для першокурсників Полтавського політехнічного коледжу НТУ «Харківський політехнічний інститут», що проходила у стінах вишу 28 вересня 2021 року, зібрала багатьох майбутніх машбудівців. І, звісно ж, наш завод не оминув цієї події.

Практична складова освітнього процесу – обов’язкова частина навчання майбутнього спеціаліста

«Маємо договір про співпрацю із цим поважним навчальним закладом нашого регіону, – розповідає директор з управління персоналом KMZ Industries Олена Мусашихова. – Співпраця ця спрямована в першу чергу на допомогу коледжу в забезпеченні практичної складової навчання, зокрема проведенні виробничих практик на реальних потужностях заводу. Адже сьогодні це невід’ємна частина освітнього процесу і якісної підготовки майбутніх спеціалістів».

Нині KMZ Industries – одне з найбільш сучасних підприємств Полтавщини. А елеваторне обладнання, яке виготовляє завод, служить аграріям і нашої держави, і зарубіжних країн. І все це в тому числі й завдяки оснащеності підприємства передовим виробничим обладнанням.

«Молоді люди, присутні на цьому святі, обрали спеціалізацію «Технологія обробки матеріалів на верстатах і автоматичних лініях». І для них дуже важливо ще зі студентської лави мати можливість не лише в теорії, а й наживо побачити таке обладнання, опанувати навички роботи на ньому і навіть відчути себе частиною великого потужного виробництва, – додає очільниця кадрового департаменту заводу. – І ми надаємо їм таку можливість».

Сучасне обладнання для сучасного навчання

Акцентує на високому рівні оснащення Карлівського машинобудівного заводу (KMZ Industries) і можливостях для студентів і керівник департаменту клієнтського сервісу Роман Штельмах, що також особисто приїхав привітати студентів.

Штельмах Роман KMZ Industries

«Нам справді є чим пишатися, у тому числі й щодо технічного оснащення – додає Роман Штельмах. – У нас є і сучасний токарно-фрезерний верстат SMEC із системою числового програмного управління Siemens, на якому завдяки високій продуктивності, унікальним технологічним можливостям і, звичайно ж, високому рівню програмістів та операторів можна вирішувати безліч складних завдань із комплексної обробки деталей.

Ми і перші серед виробників елеваторного обладнання в Україні, хто встановив автоматизовану свердлильну лінія Ficep: без втручання людини за одну установку вона обробляє 12-метровий прокат. А з листовим металом у нас працюють японські та європейські верстати, зокрема відомого японського бренду AMADA.

А особлива гордість нашого заводу – дві повністю автоматизовані американські виробничі лінії Bradbury – високотехнологічне сучасне обладнання, на якому ми виготовляємо деталі силосу. Така лінія сама виконує згинання, пробивання і відрізання в розмір, а її оператор має грамотно управляти перебігом цих процесів».

Підтримка колег ще від старту в професії

Роман Юрійович переконаний, серед студентів є ті, хто згодом працюватиме у цехах Карлівського машинобудівного (KMZ Industries). А до свята приєднався, бо вважає, що підтримувати, спрямовувати і мотивувати  студентів потрібно не лише у процесі практики, а й уже з перших днів навчання.

«Вітаючи студентів, я розповідав і про наш завод, і навіть про свій особистий кар’єрний шлях на виробництві: від оператора станків з ЧПУ і до технічного директора підприємства, – говорить очільник департаменту клієнтського сервісу KMZ Industries. – Бо коли ти знаєш успішні приклади, реальні історії, то легше не розгубитися, легше підтримувати інтерес і мотивацію до навчання, бачити мету і будувати власні плани. Це, думаю, дуже важливо для студента.

Я впевнений, що серед студентів Полтавського політехнічного коледжу є багато наших майбутніх колег, і дійсно радий можливості допомагати їм на шляху опанування почесної професії машинобудівника».

ПОПУЛЯРНЕ

KMZ Industries долучилася до програми Lugera Ukraine та USAID «Повернемо таланти в Україну»

Мета програми – допомогти тисячам українців, які постраждали від війни, отримати якісну роботу Докладніше

Елеватор під кулями: як швидко відновити пошкоджений силос і не витратити даремно гроші

Курс на енергоефективність: нові транспортери та норії KMZ Industries знайшли своїх перших покупців

Розроблено та випробувано нові лінійки ланцюгових транспортерів та норій продуктивністю 100 та 175 т/год. Докладніше

«АГРО ГРАНТИ»: відтепер інформація про актуальні гранти та фінансові програми для агро в одному Telegram-каналі

Ефективність служби головного інженера можна визначити за кількістю проблем, що виникають саме в незручний час: коли обладнання працює з продуктом

Про важливість служби головного інженера та про необхідні заходи, які дозволяють запобігти проблемам на елеваторі, директор з монтажу та будівництва KMZ Industries Вячеслав Степанчук. Докладніше

Ключові імпортери елеваторного обладнання KMZ Industries – з найближчих країн

Найбільшу частку в експорті обладнання KMZ Industries має Румунія

Докладніше

Синергія | KMZ Industries

Синергія між виробництвом, командою та аграріями є основою успіху кожного у цьому переліку. Разом ми створюємо нові можливості для розвитку галузей та сприяємо розбудові України. Об'єднуємо зусилля та допомагаємо один одному реагувати на нові виклики та змінні обставини. Докладніше

НОТАТКИ З ПЕРЕДЗАЯВОЧНОГО ВЕБІНАРУ USAID АГРО ПРО ГРАНТИ ДЛЯ РОЗВИТКУ ПОТУЖНОСТЕЙ З ДОРОБКИ, СУШІННЯ ТА ЗБЕРІГАННЯ ЗЕРНА

USAID АГРО надасть до 270 млн грн співфінансування на розвиток потужностей з доробки, сушіння та зберігання зерна. Ось що треба знати перед тим, як подати заявку на участь у конкурсі та збільшити свої шанси на отримання гранту. Докладніше
СВІТОВИЙ ВИРОБНИК

ПОНАД 5000 ПРОЄКТІВ
ВТІЛЕНО В СВІТІ

Поділитися:
Відправити посилання
на цю сторінку: