Сім раз підготуй, а раз висуши, або як правильно обробити і зберегти збіжжя з підвищеною вологістю | KMZ Industries

Сім раз підготуй, а раз висуши, або як правильно обробити і зберегти збіжжя з підвищеною вологістю

– Насамперед, хотів би застерегти від поширеної помилки, якої припускається недосвідчений оператор зерносушарки: якщо на елеватор надійшло «вологе» зерно, не можна намагатися його висушити швидко. Поспішність у цьому випадку — згубний чинник.

Підвищення температури агента сушіння призводить до пошкодження (тріщинок) оболонки зерна. У результаті отримуємо неякісний продукт на виході із зерносушарки. У пошкодженому зерні прискорюються несприятливі біохімічні та мікробіологічні процеси. Його переміщення до силосу може призвести до погіршення якості зерна загалом, сприяти самозігріванню зернової маси та в найгіршому випадку спричинити займання.

Підвищена вологість ефективніше видаляється не підвищенням температури агента сушіння, а часом, протягом якого зерно знаходиться в зерносушарці у зоні сушіння. Ідеальний варіант — забезпечення декількох проходів зерна через зону сушіння, завдяки чому досягається плавність витіснення зайвої вологи і недопущення псування зародка і ендосперму зерна.

– Що ви порадили б, аби впоратися з цим завданням?

Перша порада логічно випливає з роботи над описаною вище помилкою: «Один раз висуши, раз відвантаж». Із підвищеною вологістю зерна дієво справляються тільки зерносушарки поточного типу або рециркулярного. У цьому випадку їхній недолік – необхідність пропускати продукт через сушарку 2-3 рази – перетворюється на перевагу. Така сушка поступово знімає вологу, тобто забезпечує дбайливе сушіння зерна. Крім того, постійне перемішування зерна при повторних циклах підсилює тепло- і вологообмін.

Шахтні зерносушарки Brice-Baker неперервної дії, які виробляє KMZ Industries, демонструють високу ефективність роботи з вологим зерном завдяки кільком чинникам.

– Конструкція сушильної шахти забезпечує рівномірний розподіл агента сушіння.

– Оптимальний підбір потужності турбовентиляторів, зерносушарка працює під розрідженням.

– Короба, які підводять та відводять агент сушіння, мають рівномірний переріз та розташовані у шахівницею. Саме це сприяє кращому перемішуванню зерна у шахті та його вільному проходженню.

Наші клієнти сушать кукурудзу з вологістю до 30% і більше, знімаючи від 2% до 15% за один прохід.

Активне вентилювання також дає змогу зняти вологу із зерна без термічної обробки. Такий спосіб – сушіння вологого зерна з подальшим довготривалим охолодженням з вентилюванням – на 20-40% скорочує енерговитрати.

– Є й друга порада? 

Так. Готуйте не лише зерно, а й повітря. Щоб зменшити вологість зерна, впливайте не тільки на об’єкт сушіння, але й на повітря, яке використовується. Врахуйте також температуру та вологість навколишнього середовища.

По-перше, використовуйте підсушене повітря безпосередньо для сушіння. Для визначення наявності вологи у повітрі зручною є «i-d діаграма вологого повітря». Вона показує графічну залежність між основними параметрами повітря: t, φ, d, i – при певному барометричному тиску повітря. За її допомогою легко визначити наявність вологи у повітрі та, вносячи показники температури й відносної вологості повітря, визначити, до якого рівня знизити вологість повітря до його подачі у бункер сушіння. Діаграма з можливістю розрахунків є в інтернеті у вільному доступі.

По-друге, зніміть зайву вологу з партії зерна безпосередньо перед сушінням. У цьому допоможуть оперативні передсушильні бункери з вентиляцією. Зерно охолоджується, а первинна волога відводиться до вентиляції. Далі – підсушене холодом зерно передається до бункера сушіння (рис. 1).

– Як має діяти оператор під час охолодження зерна після сушки? 

На цей випадок є третя порада: «Врахуй рівень вологи при охолодженні після сушки». Річ у тім, що у процесі охолодження зерна після сушіння на ньому може виступати конденсат, який потім всмоктується і як наслідок – знову підвищує рівень вологи.

Зазвичай враховуються 3 способи «природного» зниження рівня вологи після сушіння:

  1. Зерно охолоджується та досушується, поки рухається по транспортній системі.
  2. Фундаменту силоса воно віддає 0,5-1% вологи.
  3. Надлишкова волого після сушіння усувається системами активної вентиляції.

Для культури, яка була надмірно вологою на старті, цього недостатньо. При роботі з таким зерном збільшується зона охолодження перед вивантаження продукту із зерносушарки (рис. 2). У Brice-Baker зона охолодження регулюється (крок – 500 мм). Це дозволяє оператору залежно від температури зерна змінювати кількість охолоджувальних секцій.

Ще один із способів боротьби з цією проблемою – пересушування. У спрощеному вигляді формула говорить, що зерно потрібно висушити додатково на 0,1% на кожен відсоток знімання вологи.

Безперечно, попереднє підсушування повітря, підготовка вологого зерна перед сушінням та його подальше охолодження потребує додаткових енергоресурсів. Прийміть це як інвестиції у якість зерна та строк його зберігання.

Головна порада аграріям цього збирального сезону: сушіть зерно грамотно.

Немає часу читати? Залиште E-mail:

Прокрутити до верху

Натисніть «Подобається», щоб читати
KMZ Industries у Facebook